DEELName project

Subsidieregeling

Inwoners van Hollandscheveld en Hoogeveen zuid krijgen de gelegenheid om mee te profiteren van het zonnepark. 5% Van de grondoppervlakte wordt ingeruimd voor een zogenaamd postcoderoos project. Per 1 april is er een nieuwe regeling onder de naam subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze is een stuk eenvoudiger dan de oude regeling, maar biedt desondanks de mogelijkheid op een heel mooi rendement.

Deelname

Deelname is mogelijk wanneer je woonachtig bent in het postcodegebied 7913 of de gebieden die hier aan grenzen. In de praktijk is dat heel Hollandscheveld en een deel van Hoogeveen (zie onderstaand kaart waarbij het gele en de blauwe vakken behoren tot het postcodegebied)

Verder moet je lid worden van een coöperatie die hiervoor speciaal wordt opgericht. Een initiatief hiervoor is al genomen. Informatie hierover volgt binnen kort op deze site. Geïnteresseerd om mee te denken of te helpen bij de oprichting, neem contact met ons op.

Ledenvoordeel

Eenmaal lid van de coöperatie kun je tegen een scherp tarief panelen kopen (gemiddeld 5.000 kWp per huishouding). Per opgewekt kWh ontvang je 15 jaar lang via de coöperatie een door de RVO gegarandeerde minimale subsidie van € 0,121 per kWh(regeling 2021).

Het rendement is te vergelijken met panelen op eigen dak of misschien zelfs nog iets beter. Ideaal voor woningen waarvan het dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Maar ook een hele mooie renderende investering, zeker nu de rente op een spaarrekening nihil is.

Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op de sites van RVO en Hieropgewekt.